Bli en certifierad kvartersutvecklare

Martin Kesenci, områdesutvecklare på Fastighets AB Balder
Jag tyckte att kursen var grymt bra! Det var en bra blandning av problem och lösningar. Jag har fått nya kontakter som jag annars inte skulle haft. Jag skulle varmt rekommendera denna utbildning.

Anna Lundgren, process-ledare i klimatrörelsen
Jag tycker att det var tänkvärd, intressant och fin utbildning. Den var tänkvärd då den innehåller öppna frågor och reflekterande diskussioner i lunchseminarierna. Den var också Intressant då den för olika aktörer och människor samman och i den "korsningen" så uppstår nya tankar och idéer, perspektiv vidgas och förhoppningsvis blir världen lite bättre.

Estelle Hagberg, konceptutvecklare och produktionsledare på ZILLOMAN
En väldigt inspirerande och lärorik kurs som Susanna ledde väldigt bra!
Om kursen
Jobbar du inom bygg/fastighet/stadsutveckling/hållbarhet och vill lära dig om hur man skapar hållbara och levande kvarter och stadsdelar?
Då är du välkommen att söka till kursen "Bli en certifierad Kvartersutvecklare". Det är en fyra veckors webbkurs. När den är klar blir du certifierad och kan jobba med Kvartersutveckling™. Kursen är en grundutbildning.
I kursen ingår fyra träffar, hemuppgifter, online-coaching och tillgång till ett exklusivt community hos oss där du kan utbyta erfarenheter med de andra deltagarna. Deltagarna får också boken: Hållbart såklart! Fastighetsägarens guide till levande och hållbara stadsdelar.
Pris: 9 500 kr exklusive moms.
Tid: Vi startar när vi har tio deltagare.
Plats: Olika.
Diplom: Certifierad Kvartersutvecklare
Ingår: Ett exemplar av boken Hållbart såklart - Fastighetsägarens guide till levande och hållbara stadsdelar per deltagare.
Tidsåtgång: Cirka 16 timmar, fördelat på två heldagar eller fyra fyratimmars workshop under fyra veckor. Mer om du också vill läsa den litteratur som rekommenderas.

Kursprogram
VECKA 1: KVARTER OCH STADSDELAR
Vad är kvartersutveckling och varför är det viktigt? Hur skapar vi i bygg- och fastighetsbranschen levande, hållbara och attraktiva stadsdelar och kvarter.
VECKA 2: JOBBA MED LOKALA AKTÖRER OCH LOKALER
Hur kan vi skapa processer där vi involverar lokala aktörer och använder våra lokaler på ett sätt som bidrar till kvarteret eller stadsdelens utveckling?
VECKA 3: KVARTERSTRÄDGÅRDAR OCH PERMAKULTUR
Hur bidrar vi till biologisk mångfald, trivsel, social hållbarhet och ser till att maten kommer närmare oss?
VECKA 4: DELNINGSEKONOMI OCH HÅLLBAR MOBILITET
Hur kan vi dela mer och också bidra till mer bilfria kvarter.
VECKA 5: STUDIEBESÖK FÖR DEM SOM VILL
Denna sista vecka besöka Hållbara Hökarängen, Kvarterskontoret Björkhagen eller något annat intressant projekt.


Om mig som håller i kursen
Jag heter Susanna Elfors och har doktorerat i det ämne som jag tycker är mest intressant av allt, bebyggelseanalys. Det handlar om relationen mellan människa, samhälle och byggd miljö. Min avhandling handlar om hur efterkrigstidens bebyggelse, dvs flerbostadshus byggda mellan 1950 och 1970, kan bli mer hållbara.
Därefter har jag arbetat i flera stora stadsdelsutvecklingsprojekt såsom Hållbara Hökarängen och Bagarmossen Smartup. Jag har också startat upp två co-working space med fokus på lokal hållbarhet, däribland Kvarterskontoret Björkhagen.
Jag har även arbetat med utvecklingen av den lokala delningsappen LocalLife samt skrivit två böcker i ämnet: Boken Hållbart Såklart! Fastighetsägarens guide till levande och hållbara stadsdelar och Hållbara Hökarängen: Dokumentation av ett utvecklingsprojekt. Jag har också undervisat på KTH i framtidsstudier och hållbara systemutveckling.
Utöver detta har jag fått hundratusentals människor i Sverige och andra länder att välja tåg framför flyg genom att skapa ett forum för Tågsemester. Detta har lett till att jag har fått flera olika priser.