Bli en certifierad kvartersutvecklare

Bild.jpg

Martin Kesenci, områdesutvecklare på Fastighets AB Balder

Jag tyckte att kursen var grymt bra! Det var en bra blandning av problem och lösningar. Jag har fått nya kontakter som jag annars inte skulle haft. Jag skulle varmt rekommendera denna utbildning.

IMG_8569.jpg

Anna Lundgren, process-ledare i klimatrörelsen

Jag tycker att det var tänkvärd, intressant och fin utbildning. Den var tänkvärd då den innehåller öppna frågor och reflekterande diskussioner i lunchseminarierna.  Den var också Intressant då den för olika aktörer och människor samman och i den "korsningen" så uppstår nya tankar och idéer, perspektiv vidgas och förhoppningsvis blir världen lite bättre.

Estelle.jpeg

Estelle Hagberg, konceptutvecklare och produktionsledare på ZILLOMAN 

En väldigt inspirerande och lärorik kurs som Susanna ledde väldigt bra!

Om kursen

Jobbar du inom bygg/fastighet/stadsutveckling/hållbarhet och vill lära dig om hur man skapar hållbara och levande kvarter och stadsdelar?

 

Då är du välkommen att söka till kursen "Bli en certifierad Kvartersutvecklare". Det är en fyra veckors webbkurs. När den är klar blir du certifierad och kan jobba med Kvartersutveckling™.​ Kursen är en grundutbildning. 

I kursen ingår videofilmer, hemuppgifter, online-coaching och tillgång till ett exklusivt community hos oss där du kan utbyta erfarenheter med de andra deltagarna. Deltagarna får också boken: Hållbart såklart! Fastighetsägarens guide till levande och hållbara stadsdelar. 

Pris: 9 500 kr exklusive moms. 

Tid: Vi startar när vi har tio deltagare.

Plats: Denna hemsida, Teams och sista träffen (frivilligt) i Björkhagen, Bagarmossen eller Hökarängen. I kursen varvas videoutbildning med Teamsmöten. Det ingår också ett eget community här.

Diplom: Certifierad Kvartersutvecklare

Ingår: Ett exemplar av boken Hållbart såklart - Fastighetsägarens guide till levande och hållbara stadsdelar per deltagare.

Tidsåtgång: ca 4 timmar per vecka. Mer om du också vill läsa den litteratur som rekommenderas.

Vill du veta mer? Mejla: susanna.elfors@kvartersutveckling.se. 

Skärmavbild 2021-12-03 kl. 15.08.39.png
Jag vill veta mer om Kvartersutvecklingskursen i april 2022

Tack för ditt meddelande!

Kursprogram

 

VECKA 1: KVARTER OCH STADSDELAR

Vad är kvartersutveckling och varför är det viktigt? Hur skapar vi i bygg- och fastighetsbranschen levande, hållbara och attraktiva stadsdelar och kvarter.

 

VECKA 2: JOBBA MED LOKALA AKTÖRER OCH LOKALER

Hur kan vi skapa processer där vi involverar lokala aktörer och använder våra lokaler på ett sätt som bidrar till kvarteret eller stadsdelens utveckling?

 

VECKA 3: KVARTERSTRÄDGÅRDAR OCH PERMAKULTUR

Hur bidrar vi till biologisk mångfald, trivsel, social hållbarhet och ser till att maten kommer närmare oss?

 

VECKA 4: DELNINGSEKONOMI OCH HÅLLBAR MOBILITET

Hur kan vi dela mer och också bidra till mer bilfria kvarter.

 

VECKA 5: STUDIEBESÖK FÖR DEM SOM VILL

Denna sista vecka besöker vi Kvarterskontoret Björkhagen och tittar på hur ett kvartersutvecklingsarbete kan se ut.

 

Upplägg för kursen

 

Kursmoduler: Varje måndag morgon får du tillgång till en ny digital kursmodul. Modulerna består av video-lektioner samt uppgifter.

 

Teamsmöten: Varje onsdag bjuder jag in dig till Teams för en gemensam session med alla i gruppen. Här får du möjlighet att lära dig mer, ställa frågor kring veckans uppgifter. Våra onsdagsträffar att vara lunchsessioner kl. 12.00-13.00. Allt spelas in och läggs upp så att du kan titta på det i efterhand.

 

Community för kvartersutvecklare: Du kommer att få en inbjudan till en privat grupp där vi delar erfarenheter med varandra. 

 

IRL-träff: Sista träffen är IRL i Bagarmossen, Björkhagen eller Hökarängen för dig som kan delta. Den är frivillig och passar nog bäst om du är i Stockholm. Jag kommer dock att se till att delar av träffen filmas så att alla kan ta del av det vi kommer att se under träffen.

IMG_20210428_104849.jpg
rYa6NbXs.jpeg

Om mig som håller i kursen

Jag heter Susanna Elfors och har doktorerat i det ämne som jag tycker är mest intressant av allt, bebyggelseanalys. Det handlar om relationen mellan människa, samhälle och byggd miljö. Min avhandling handlar om hur efterkrigstidens bebyggelse, dvs flerbostadshus byggda mellan 1950 och 1970, kan bli mer hållbara.

Därefter har jag arbetat i flera stora stadsdelsutvecklingsprojekt såsom Hållbara Hökarängen och Bagarmossen Smartup. Jag har också startat upp två co-working space med fokus på lokal hållbarhet, däribland Kvarterskontoret Björkhagen.

Jag har även arbetat med utvecklingen av den lokala delningsappen LocalLife samt skrivit två böcker i ämnet: Boken Hållbart Såklart! Fastighetsägarens guide till levande och hållbara stadsdelar och Hållbara Hökarängen: Dokumentation av ett utvecklingsprojekt. Jag har också undervisat på KTH i framtidsstudier och hållbara systemutveckling.  

Utöver detta har jag fått hundratusentals människor i Sverige och andra länder att välja tåg framför flyg genom att skapa ett forum för Tågsemester. Detta har lett till att jag har fått flera olika priser.